Мобилно новинарство (MoJo)

12.03.2019. / 18:35
Share
Mobilno novinarstvo
Mobilno novinarstvo
Mobilno novinarstvo

Ламија Алечковиќ, новинарка, советува и образложува зошто денес е неопходно да се стекнат сите неопходни знаења во мобилното новинарство. Во време на брзата информација, социјалните мрежи и граѓанското новинарство, исто така е неопходно вистинските новинари да ги користат традиционалните алатки на новинарството, но исто така да бидат во согласност со времето во кое технологиите ни овозможуваат многу работи. Мобилен новинар, драгоценост на редакцијата е лице кое оди во потрага по информација и на мошне едноставен начин ги испраќа информациите до редакцијата која не е секогаш во состојба да има екипа на секое место. Мобилниот новинар истражува, ја наоѓа информацијата па дури и ја снима и ја испраќа во редакцијата. Во денешно време значи е неопходно што поскоро да се стекнат знаења за мобилното новинарство,  не само кај помладите генерации туку и кај оние постарите.

Ocijenite kvalitet članka