Жените во медиумите

07.03.2019. / 17:33
Share
Na fotografiji Marijana Kadić, izvršna direktorica Vijesti
Marijana Kadić, izvršna direktorica Vijesti
Na fotografiji Marijana Kadić, izvršna direktorica Vijesti

Маријана Бојаниќ, извршна директорка на „Вести“ зборува за положбата на жените во деловното окружување, за жените на високи позиции и за сензибилитетот со кој тие придонесуваат за развој на работата, за односите со вработените. Со оглед на генералната, своевидна криза во медиумите, неопходно е да се обучуваат луѓе за да извршуваат повеќе работи. Иако жените сѐ уште се во подредена положба во однос на мажите, се смета дека со квалитетна работа  и со добра организација, конечно, со успех можат да се разбијат сите тие предрасуди кои мажите во регинот сѐ уште ги имаат кон жените.

Ocijenite kvalitet članka