Deset platformi za vođenje i optimiziranje objava na društvenim mrežama

21.05.2024. / 08:42

Objavljivanje na nekoliko društvenih mreža više puta dnevno može oduzeti mnogo vremena. Pametni upravitelji društvenih medija koriste softver za upravljanje društvenim medijima za planiranje sadržaja i automatiziranje objavljivanja. Alati za upravljanje društvenim medijima mogu omogućiti korisnicima/ama objavljivanje, praćenje i upravljanje svim svojim mrežama društvenih medija s jedne nadzorne ploče.

Postoji mnogo alata za planiranje objava na društvenim mrežama, a izbor zavisi od vaših potreba, budžeta i preferencija. O nekim alatima smo i ranije pisali, a u nastavku vam donosimo pregled deset popularnih alata, od kojih vjerujemo da ćete bar jedan pronaći kao odgovarajući za vas.

Sprout Social

Sprout Social platfroma korisnicima/ama omogućava izgradnju i jačanje odnosa na društvenim medijima. Platforma pruža opsežan skup alata za slušanje, objavljivanje, angažman, analitiku i zagovaranje. Koriste ga kompanije i agencije za poboljšanje angažmana, optimizaciju procesa i povećanje zadovoljstva kupaca. Sprout Social je jedan od globalnih lidera u softveru za upravljanje društvenim medijima i analitiku.

CoSchedule

CoSchedule je alat koji kombinuje planiranje objava na društvenim mrežama sa planiranjem blog sadržaja. Idealno za one koji žele integrisati objave na društvenim mrežama sa svojom blog strategijom. Pomaže da napišete desetke naslova vrijednih klika u sekundi.

Hootsuite

Hootsuite je jedan od najefikasnijih i najpopularnijih alata za upravljanje društvenim mrežama koji je i besplatan. Ako želite da olakšate i ubrzate svakodnevni posao upravljanja društvenim stranicama, od raspoređivanja objava do analiziranja uspješnosti tih objava, ovaj alat može da bude baš za vas.

Buffer

Buffer je intuitivna, pojednostavljena softverska platforma za upravljanje društvenim mrežama kojoj vjeruju brendovi, preduzeća, agencije i pojedinci kako bi pomogla postizanju značajnog angažmana i rezultata na društvenim mrežama. Buffer ima paket proizvoda za objavljivanje, angažovanje, analitiku i timsku saradnju. Njihovi proizvodi su pažljivo razmatrani i visoko usavršeni kako bi pomogli trgovcima i timovima društvenih mreža da rade efikasnije i efikasnije. 

Planoly

Planoly je planer sadržaja na društvenim mrežama kojem vjeruje više od 8 miliona kreatora/ki sadržaja za izgradnju vaših pratitelja/ica na društvenim mrežama. S alatima za kreiranje sadržaja napravljenim da vam pomognu upravljati svakim dijelom vaše društvene strategije, imat ćete sve što vam je potrebno za razvoj vašeg poslovanja. Planoly pruža inspiraciju za sadržaj, alate za vizualno planiranje, automatsko objavljivanje na Instagramu, LinkedInu, TikToku, YouTubeu (uključujući YouTube Shorts!), Facebooku, X (bivši Twitter) i Pinterestu te inovativne načine za dosljedan razvoj vašeg poslovanja u jednom pojednostavljenom radnom prostoru.

Later

Later je platforma za zakazivanje društvenih medija koja korisnicima omogućava planiranje i zakazivanje objava na društvenim mrežama na više platformi uključujući Instagram, Facebook, Twitter i Pinterest. Posjeduje alate za planiranje i raspoređivanje koji olakšavaju vizualizaciju upravljanja društvenim medijima. Nudi i uređivanje fotografija, objavljivanje priča i još mnogo toga. U početku je razvijen za Instagram, ali je od tada proširio svoju funkcionalnost kako bi zadovoljio druge platforme društvenih medija.

MeetEdgar

MeetEdgar je brz, jednostavan i pristupačan alat za upravljanje društvenim medijima. Osmišljen je za freelancere/ke, poduzetnike/ce, male kompanije i timove na društvenim mrežama. Kroz njega možete planirati sadržaj i objave kro stvaranje, planiranje i automatizovanje sadržaja društvenih medija na različitim platformama s jedne nadzorne ploče. Za razliku od drugih planera koji brišu vaš sadržaj nakon objave, MeetEdgar čuva vaš sadržaj u neograničenoj biblioteci. Može crpiti iz ove biblioteke za prenamjenu starijeg sadržaja, osiguravajući da nikada ne ostanete bez ideja.

Sendible

Sendible upravitelj društvenim medijima je prisutan na držištu još od 2008. godine. Pojednostavite marketing na društvenim mrežama za svoju medij. Pronađite inspiraciju za sezonske promocije i vizualno planirajte svoj sadržaj u kalendaru. Posjeduje ugrađeni uređivač za optimizaciju slika za svaku platformu društvenih medija, te Canva i Pexels integraciju za izradu novih grafika.

Loomly

Loomly je platforma za upravljanje društvenim medijima koja je jednostavna za korištenje, robusna i pristupačna. Nudi više kalendara, predloške toka rada, integracije, analitiku i više za kreatore/ke, robne marke, agencije i marketinške stručnjake/inje.

Publer

Publer je platforma za upravljanje društvenim medijima koja vam omogućuje saradnju, planiranje i analizu vaših objava na Facebooku, Instagramu, Threads Appu, TikToku, Twitteru / X, Mastodonu, LinkedInu, Pinterestu, Google Businessu, YouTubeu, WordPressu i Telegramu. Uz ovaj alat pojednostavite vašu prisutnost na društvenim medijima i osigurajte dosljedan raspored objavljivanja.

Na šta obratiti pažnju prilikom odabira platforme

Nakon što ste dobili pregled deset platformi koje se često koriste, donosimo osnovne smjernice na koje trebate obratiti pažnju prilikom odabira platforme za upravljanje društvenim medijima. Važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora kako biste odabrali onu koja najbolje odgovara vašem poslovanju.

Može biti teško odlučiti koji je alat za upravljanje društvenim medijima pravi za vas zbog velikog broja dostupnih softverskih opcija. Najbolji način da odaberete pravi alat za sebe je da počnete s postavljanjem svojih prioriteta i ciljeva kada su u pitanju društveni mediji. Za koliko društvenih medija kreirate sadržaj? Koliko sati sedmično želite posvetiti društvenim mrežama? Koliki dio svog budžeta želite ili možete izdvojiti za upravitelja društvenih mreža? Nakon što odgovorite na ova pitanja, bit će vam lakše pretraživati značajke softvera koje će odgovarati vašim prioritetima.

Ako upravitelj društvenih mreža ima određena ograničenja, poput broja objava ili broja platformi za određenu cijenu, te se dodatno sve ostalo naplaćuje, onda obratite pažnju koliko mreža imate, koliko ćete objava planirati, te koliko biste novca izdvojili na svakom od ponuđenih softvera.

Budući da većinu upravitelja možete isprobati kroz limitirano trajanje, to vam može biti odličan način da vidite kako one funkcionišu, kakvo im je sučelje, da li vam je zbunjujuće raditi unutar tog alata. Na taj način ćete najbolje procijeniti da li vam odgovara takav upravitelj.

 

Ocijenite kvalitet članka