Kako etički izvještavati o poslovnom novinarstvu, a zadržati klijente i integritet

05.07.2024. / 10:48
Autor/ica
Share
poslovno novinarstvo
poslovno novinarstvo

Potpuno netočne vijesti o kompanijama nisu česte, ali napola točne vijesti vidimo često.

To su one kojima nedostaje kontekst i to onakav kontekst koji će promijeniti ton cijele informacije.

Tako u medijima možemo vidjeti vijesti o dodjeli titula najboljim poslodavcima, inovativnih i uspješnih kompanija. Pri tom nitko ne provjerava parametre koje je potrebno zadovoljiti da bi se titula dobila.

Nedostatak konteksta donosi nam članke o najboljim poslodavcima kojima je višegodišnja praksa neplaćanje zdravstvenog osiguranja zaposlenima, otpuštanje trudnica, zanemarivanje osiguravanja potrebnih uvjeta rada, veliko ulaganje, ali i uništavane okoliša.

Licemjerje poslovnog partnera (kompanije) prelijeva se na medij koji objavljuje vijesti, a zatim briše komentare o činjenicama koje su u tekstu “previdjeli” i novinar/ka i urednik/ca.

Izazovi u izvještavanju u poslovnom novinarstvu ne kriju se u objektivnosti medija, nego u etici.

Kako prikupljati točne informacije u kontekstu etičkog poslovnog novinarstva

U članku “Etičko novinarstvo: Kako izvještavati i pisati o poslovnoj etici na način koji je etičan i objektivan” navodi se nekoliko elemenata koji utječu na istinitost informacija kada pišemo o biznisu.

Temelj svake vjerodostojne vijesti leži u temeljitom istraživanju i točnim informacijama.

Ovo su neke od ključnih praksi u prikupljanju informacija i prateći primjeri:

Različiti izvori i perspektive

Oslanjanje na jedan izvor može dovesti do pristranosti ili nepotpunih informacija. Novinari/ke bi trebali tražiti različite perspektive kako bi pružili sveobuhvatan pogled na temu.

Primjer: U slučaju da pokrivate korporativni skandal, intervjuirajte ne samo direktore tvrtke, već i zaposlenike, dioničare i stručnjake iz industrije. Ovakav pristup osigurava uravnoteženu zastupljenost svih zainteresiranih strana.

Primarni naspram sekundarnih izvora

Važno je razlikovati primarne i sekundarne izvore. Primarni izvori uključuju izvorne dokumente, intervjue i izvještaje iz prve ruke. Sekundarni izvori tumače ili sažimaju primarne informacije.

Primjer: kada se izvještava o promjeni vladine politike, navođenje službenog dokumenta o politici (primarni izvor) uz stručne analize (sekundarni izvori) povećava vjerodostojnost.

Provjera činjenica

Provjeri činjenica je imperativ. Uz činjenice o događaju, provjerava se autentičnost multimedije. Novinari/ke moraju rigorozno provjeriti informacije prije objave. Alati kao što su obrnuto pretraživanje slika i kontaktiranje stručnjaka pomažu u ovom procesu.

Primjer: Pretpostavimo da kompanija tvrdi da ima rekordnu dobit. Provjerite financijska izvješća, posavjetujte se s industrijskim analitičarima i usporedite podatke za više godina kako biste potvrdili tvrdnju.

Izbjegavanje pristranosti potvrde

Novinari/ke, kao i svi, imaju predrasude i negativna uvjerenja. Svijest o tim predrasudama ključna je za sprječavanje pristranosti potvrde, davanje prednosti informacijama koje su u skladu s postojećim uvjerenjima.

Primjer: kada istražujete kontroverznu poslovnu odluku, aktivno tražite dokaze koji osporavaju vaše pretpostavke. Budite otvoreni za promjenu svoje perspektive na temelju novih informacija.

Etičko korištenje anonimnih izvora

Anonimnost štiti izvore, ali može izazvati i etičke probleme. Novinari/ke bi se trebali štedljivo služiti anonimnim izvorima i otkriti razloge za odobravanje anonimnosti.

Primjer: ako insajder otkrije korporativno nedolično ponašanje, odvagnite javni interes u odnosu na potrebu zaštite izvora.

Transparentnost u procesu odlučivanja o izvorima jednako je važna kao i transparentnost u izvještavanju.

Podatkovno novinarstvo i vizualizacije

Izvještavanje temeljeno na podacima povećava jasnoću. Novinari/ke mogu koristiti vizualizacije podataka (grafikone, grafikone, karte) kako bi učinkovito predstavili složene informacije.

Primjer: Kada pokrivate onečišćenje okoliša, izradite interaktivnu kartu koja prikazuje pogođena područja, razine zagađivača i kršenja propisa. To zaokuplja čitatelje i osnažuje priču.

Zapamtite, etičko novinarstvo zahtijeva marljivost i posvećenost točnosti. Pridržavajući se ovih načela, novinari/ke doprinose dobro informiranom društvu i održavaju integritet profesije.

Kako etika pomaže sačuvati integritet medija?

Nije uvijek podilaženje oglašivačima primarni problem.

Ponekad etički problem nastaje zbog neselektivnog objavljivanja sadržaja i priopćenja za javnost koje kompanije kreiraju u skladu s vlastitim potrebama i interesima. U preuzetim sadržajima koji će vijesti dati objektivan ton nedostaje kontekst, a to ruši integritet medija.

Kako ispoštovati (potencijalne) oglašivače i javnost koja treba ovu vrstu informacija, a pri tom zadržati povjerenje u medij?

Postoji nekoliko elemenata koji su bitni za očuvanje integriteta medija.

Jasno otkrivanje interesa

Transparentnost je ključna. Otkrijte sve potencijalne sukobe interesa, čak i ako se čine malim.

Staviti fokus na preispitivanje

Postavljanje teških pitanja ne znači biti protiv kompanije. Odgovori na pitanja pruža čitateljima/icama mogućnost da bolje upoznaju kompaniju i njenu poslovnu etiku.

Postavljanje granica

Redakcije trebaju održavati jasnu između oglašavanja i uredničkog sadržaja. Time se osigurava da na uredničke odluke ne utječu financijski razlozi oglašivača.

Provjera činjenica

Informacije iz anonimnih izvora i s društvenih mreža ne moraju biti potpuno točne čak i kad ih objavljuju pouzdani izvori. Odvajanje vremena za provjeru informacija ključno je kako bi se izbjeglo nenamjerno širenje dezinformacija i poluinformacija.

Kontekst je najvažniji

Poslovne vijesti ne bi trebale postojati u vakuumu. Pružite kontekst o širem gospodarskom i društvenom učinku korporativnih odluka. To pomaže publici da razumije širu sliku i potencijalne posljedice postupaka kompanije.

Etičko poslovno novinarstvo stvara povjerenje u medije.

Sukob interesa

Samo uredništvo treba donositi konačne uredničke odluke.

Svi poslovi s neuredničkim osobljem, predstavnicima za odnose s javnošću i izvorima vijesti, trebaju se odvijati uz jasno razumijevanje da se od interakcije ne smije očekivati ​​nikakav povlašteni tretman.

Povlašten urednički tretman ne podrazumijeva samo bolje oglašivačke pozicije, bolju cijenu, određeni stil pisanja. Podrazumijeva šutnju i nečinjenje jer se povlaštenim tretmanom može smatrati selektivno izvještavanje kojim će se u potpunosti zanemariti pojedine teme.

Transparentna poslovna politika istaknuta na web stranici medija još je jedan alat koji svaki medij treba. Prilikom stupanja u suradnju dobro je klijentima skrenuti pažnju da postoji nešto poput “uvjeta suradnje” što pomaže u očuvanju profesionalnih odnosa medija, oglašivača i publike. 

Ocijenite kvalitet članka