Prenosite uživo snimke sa aplikacije VEED

17.05.2022. / 10:00
Autor/ica
Share
VEED.IO
VEED.IO

Prije neke dvije godine smo vam predstavljali alat za obradu videa pod nazivom Veed. Veed je namijenjen obradi videa na visokom profesionalnom nivou, sa veoma ozbiljnim karakteristikama koje mogu komparirati mnogih video alatima, poput Headlinera.

VEED nudi besplatnu uslugu online video hostinga i omogućava vam da na jednom mjestu upravljate i dijelite vaš video na društvene mreže, bez da morate video preuzeti iz njihove aplikacije. Možete dijeliti tako što ćete jednostavno poslati link za vaš videozapis i vaši korisnici ga mogu gledati direktno u pregledniku.

Odlična opcija koju nudi VEED je također snimanje zaslona pomoću VEED-ovog besplatnog uređivača videa i snimača zaslona. Nakon snimanja ga možete jednostavno i brzo doraditi, da će biti spreman za distribuciju.

Snimajte uživo u visokoj kvaliteti

VEED odnedavno ima i uslugu live streaminga, što će vjerujemo mnoge obradovati. Live streaming je naglo porastao kroz period pandemije Covid-19 i ostao je važan kanal za širenje informacija sa publikom. Danas mnogi organizatori diskusija, predavanja i slično, bez obzira što su iste vraćene uživo, koriste i live streaming kako bi došli do što šire publike.

Kreiranje videa, kao i sam streaming su veoma jednostavni za postaviti, a cjelokupni hosting vašeg videa uživo će biti na VEED-ovoj online platformi.

Možete postavljati vašu privatnost videa onako kako vama odgovara, bilo da je to privatno ili javno. VEED live streaming uključuje i mogućnost komentarisanja vašeg videa, a sa desne strane prilikom komentarisanja će se vidjeti i vremenska linija i slijed komentara.

frw

Streamanje ide direktno iz vašeg preglednika, pa nećete morati više brinuti o velikim datotekama koje će se morati snimiti nakon streaminga.

Streamanje možete prenositi na Facebook, LinkedIn, YouTube, Twitter ili Twitch.

Kako ići uživo preko VEEDa

U nastavku slijede koraci kako pokrenuti snimanje uživo u alatu VEED.

1. Za emitiranje uživo morate imati VEED račun. Nakon što ste prijavljeni, jednostavno kliknite "Pokreni uživo" na svojoj nadzornoj ploči

asf

2. Bit ćete preusmjereni na nadzornu ploču video zapisa uživo, gdje ćete pronaći video o tome zašto je prenamjena sadržaja korisna. Možete ga zanemariti, izbrisati ili preuzeti da biste ga vidjeli kasnije.

2

3. Kliknite "Pokreni uživo" i dajte VEED-u dopuštenje za korištenje vašeg mikrofona i kamere. Zatim provjerite jesu li zvuk i video uredu i dodajte svoje ime za prikaz.

3

4. Kliknite na "Enter studio" da biste otišli u studio.

5. U studiju možete dodati pozadinu vašeg videa, te vaš logo.

ar

6.      Ispod videa se nalaze načini kako želite da budete prezenovani, da li će biti samo jedna osoba na ekranu dok priča ili više. Također postoji i opcija dijeljenja ekrana, i nezaobilazne ikone za on i off mikrofona i kamere

7. U gornjem desnom uglu se nalaze dvije opcije: Start recording i Go live.

8. Kada kliknete na Start recording, automatski će se početi snimati vaš video

9. Kada kliknete na Go live, otvorit će vam se opcije preko koje društvene mreže želite da radite prenos uživo. Ono što je dobra opcija jeste da u isto vrijeme možete streamati na više platformi.

SAF

10. Kada odaberete na kojoj društvenoj mreži želite streamati i kliknete na nju, morat ćete unijeti Stream key. Ono što je super, kada kliknete na bilo koju od ponuđenih mreža, bit će vam i link gdje da pronađete ovu informaciju na vašoj društvenoj mreži.

6

 

Ukoliko radite video uživo na engleskom jeziku, prilikom snimanja ćete moći dobiti i cijeli transkript videa, koji možete spremiti u SRT datoteci. Nažalost još uvijek nemaju mogućnost dorade transkripta, ali kako su najavili iz VEDD-a ta će opcija uskoro biti dostupna.

Vodeni žig VEED-a će biti u gornjem lijevom uglu u besplatnoj verziji, ali u plaćenim to možete isključiti.

Ono što je važno naglasiti jeste da besplatna verzija nudi odličan kvalitet videa sa 1080 px potpunog HD snimanja, kao i neograničeno vrijeme snimanja i dodavanje 8 osoba u streaming.

Također možete cijeli video snimiti na svoj računar.

Ocijenite kvalitet članka