WeVideo: Online video uređivač za svakog

23.05.2022. / 14:05
Autor/ica
Share
wevideo
wevideo

WeVideo je online platforma za uređivanje videa temeljena na oblaku koja radi u web preglednicima i na mobilnim uređajima (Android i iOS). WeVideo nudi usluge za uređivanje videa temeljene na pretplati kako za komercijalna tako i za obrazovna tržišta.

Uz ovu online platformu kreirajte video sadržaj kao profesionalci u veoma kratkom vremenu. Aplikacija podržava zeleni zaslon, što vam pruža visoko kvalitetne mogućnosti za izradu studijskih priloga. Podržava različite formate za kreiranje videa, od formata za društvene mreže, vašeg weba, kao i mobilnih uređaja.

WeVideo nudi neograničeno korištenje više od milion razičitih medija, uključujući videozapise, slike i muzičke zapise. Njihova biblioteka zaliha Essentials komercijalno je licencirana, besplatna je i uključena u poslovne planove.

Napravite videozapise na bilo kojem uređaju, uključujući Chromebook, Windows, Mac i mobilni uređaj. Omogućava uređivanje u pokretu sa mobilnim aplikacijama za Android i iOS uređaje. Fleksibilnost je temeljena na oblaku, što znači da dobivate neograničenu pohranu za svoje medije, bez potrebe da preuzimate sadržaj na telefon ili laptop, ili da instalirate softver.

Ova platfroma trenutno ima preko 30 miliona korisnika/ca, što samo potvrđuje koliko je korisna za različite profesije, pa tako i za novinarstvo.

Kao i sa mnogim aplikacijama ovog tipa, nema više potrebe pojedinačno praviti formate za društvene mreže, jednim klikom prebacite iz jednog formata u drugi i vaš proizvod je spreman za distribuciju.

Prijavite se uz vaš Google ili Facebook račun

Aplikaciju možete probati besplatno, prije nego se odlučite za neki od ponuđenih paketa.

Da biste koristili aplikaciju, morate se prijaviti preko vašeg Google ili Facebook računa.

Nakon što se prijavite, morat ćete odgovoriti na nekoliko pitanja o tome za šta ćete koristiti njihovu platformu.

Ono što se mnogim korisnicima najviše sviđa kod WeVidea je sučelje prilagođeno početnicima i nadzorna ploča kojom se svatko može lako kretati.

S puno praznog prostora i samo nekoliko kartica na traci izbornika na vrhu, ne ostavlja mjesta zabuni. Sve što je potrebno je jedan klik ili povucite i ispustite za korištenje bilo koje značajke.

WeVideo vam omogućava rad na videozapisima visoke rezolucije do 4K Ultra HD kako biste svojim gledateljima/cama mogli pružiti odlično iskustvo.

Budući da je WeVideo online usluga, možete se prijaviti na svoj račun sa bilo kojeg uređaja, i bilo kojeg mjesta. Svoj rad možete započeti na računaru sa Windows ili Mac sistemom i završiti ga na pametnom telefonu ili tabletu.

WeVideo sinhronizuje sav vaš rad na različitim uređajima, a sve ostaje netaknuto čak i ako koristite više strojeva za dovršetak projekta.

Nakon završetka uređivanja, svoju kreaciju možete podijeliti sa svima na društvenim stranicama kao što su Facebook, Instagram ili YouTube direktno iz aplikacije.

Kako raditi u WeVideu

Kada se ulogujete, dočekat će vas ovakvo sučelje.

sda

Možete birati iz galerije predložaka nešto što vam već odgovara sa postavkama za izradu vašeg videa, ili ići na Create new da krenete iz početka.

Kada kliknete na Create new, otvorit će vam se podkategorije Video, Recording, GIF, Podcast.

Mana besplatne verzije jeste što ne možete koristiti ništa iz biblioteke besplatno, ali možete ubaciti vaš materijal ukoliko ste svakako planirali raditi na vašim slikama ili videu.

Različitu muziku ipak možete koristiti besplatno, kao i mnoge, zaista odlične tranzicije i intro i outro za video sadržaj.

Rad je veoma jednostavan i sve što radite je veoma pregledno. Bilo koji dio da ubacujete, titlove, muziku ili nešto treće, možete ih naknadno pomjerati ako na radnoj traci nisu na onom mjestu na kojem ste mislili da stavite.

Cijena

Postoji više različitih planova koje možete koristiti.

Najjeftiniji je Power plan i košta 4,99 USD mjesečno kada plaćate godišnje. Uz ovaj plan možete objavljivati 30 minuta mjesečno, dobijate 20 GB prostora za pohranu, 720p HD rezoluciju, te predloške.

Unlimited plan košta 7,99 dolara mjesečno, a pored svega što uključuje Power plan, dobijate neograničeno vrijeme objavljivanja, neograničeno skladištenje, 1080p+ HD rezoluciju.

Professional plan košta 19,99 dolara mjesečno, i dodatno uključuje neograničeno korištenje zaliha, upravljanje robnom markom, premium predlošci i 4K Ultra HD rezolucija.

Business plan košta 36,99 USD mjesečno i uz njega, pored svega gore pomenutog, dobijate timsku licencu (3 mjesta), alate za suradnju, upravljanje korisnicima/ama, izradu vlastitih predložaka.

Iako profesionalni i poslovni planovi uključuju novi WeVideo Essential paket koji vam donosi milione multimedijskih datoteka, ne dobivate ovaj luksuz sa Power ili Unlimited planom.

Ocijenite kvalitet članka