Snappa: obrada slika bez grafičkog iskustva

15.02.2021. / 08:08
Autor
Share
s
s

Stvaranje najbolje grafike za vaše poslovanje pomoći će vam da privučete pravu pažnju, naglasite svoje brendiranje i marketing sadržaja i optimizujete slike koje vi, vaš tim i idealna publika može dijeliti na raznim kanalima društvenih mreža kao što su Facebook, Instagram ili Twitter.

Pomoću odgovarajućeg softvera za grafički dizajn možete da poboljšate vidljivost svog brenda, efikasno komunicirate sa publikom, kao i da povećate angažman vašeg brenda sa grafikama na društvenim mrežama.

Ali može vam trebati puno vremena da sami napravite prelijepe grafike, vrijeme koje možda nemate ili jednostavno niste grafički dizajner.

Možda želite moćno softversko riješenje za grafički dizajn koje je jednostavnije za upotrebu u poređenju sa Adobe paketom.

sa
PrtSc Snappa

Osim Canve koju smo već obradili u prethodnim tekstovima, postoji i Snappa koja se razlikuje od Canva u nekim elementima, ali je lakša za upotrebu, ukoliko ste početnik i ne znate apsolutno ništa o uređivanju slika. Neke od razlika su te da se Snappa fokusira na jednostavne alate za upotrebu, dok Canva ima naprednije karakteristike dizajna. Snappa nudi oko 5.000 šablona, dok Canva nudi preko 8.000 šablona.

Snappa ne uključuje grafike naljepnica i znački, dok Canva to uključuje. Također, Snappa naplaćuje po korisniku, dok Canva nudi timsku pretplatu do 50 korisnika.

Snappa: Prvi koraci i jednostavnost podešavanja

asdsa
PrtSc Snappa

Oba alata za uređivanje slika na mreži nude jednostavne korake za podešavanje i u jednom trenutku možete započeti sa bilo kojom opcijom alata za grafički dizajn. Pomoću alatke za uređivanje Snappa morate da unesete samo puno ime, e-poštu i lozinku. Tada ćete dobiti e-poruku sa potvrdom.

Zanimljivo je da ćete u toj poruci e-pošte dobiti video vezu do 9-minutnog vodiča za Snappa koji će vam pomoći da pravilno postavite račun za Snappa i naučite više o stvaranju prilagođene grafike za potrebe vašeg malog preduzeća pomoću mrežnog alata Snappa.

Dakle, ako ste potpuni početnik u svijetu grafičkog dizajna, to će vam pomoći da pređete na status Snappa pro za manje od 10 minuta.

Koliko košta Snappa?

Kada je u pitanju Snappa, cijena uopšte nije skupa. Naravno, imate 3 plana i to: Besplatni, Pro i Team. Besplatna verzija je naravno besplatna, ali ona nosi niz ograničenja pa tako imate samo 3 skidanja za mjesec dana što je malo ukoliko radite u nekom mediju gdje vam je potreban grafički dizajn svaki dan. Pro verzija zapravo i nije skupa kada pogledate da nju placate 10$ godišnje, što je 0.80$ mjesečno. Sa Pro verzijom dobijate beskonačno skidanja tokom mjesec dana, custom fontove, možete brisati pozadinu sa slika, dobijate integraciju sa društvenim mrežama. Team verzija košta 20$ godišnje i s njom dobijate apsolutno isto kao i sa Pro verzijom, s tim da u Team-u imate 5 korisnika koji mogu koristiti Snappu zajedno s vama što je odlična stvar ukoliko radite u nekom mediju i potreban vam je brz način za editovanje slika.

Kada su u pitanju sajtovi poput Snapp-e ili Canva, odlična su stvar za novinare/ke i male redakcije koji nemaju nikakvog iskustva sa grafičkim dizajnom gdje za kratko vrijeme možete napraviti odličan dizajn. Osim toga, prednost je što nisu skupe i za malo novca dobijete dodatne pogodnosti koje vam još više olakšavaju rad.

Ocijenite kvalitet članka