Google го покренува Journalism Emergency Relief Fund

22.04.2020. / 13:32
Share
Journalism Emergency Relief Fund
Journalism Emergency Relief Fund
Journalism Emergency Relief Fund

Google го покрена глобалниот Journalism Emergency Relief Fund преку Google News Initiative со цел поддршка на малите и средните медиуми кои произведуваат оригинална содржина за локалните заедници. Целта на фондот е поддршка на производството на оригинално новинарство за локалните заедници кои се соочуваат со пандемијата на КОВИД-19. 

Сите земји, освен Косово, кои ги покрива USAID BMAP програмата се вклучени во разгледувањето за регионот на Европа. 

  • Земјите од регионот во кои делуваат медиумите, а кои можат да се пријават за овој проект се:
    Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Холандија, Северна Македонија, Србија, Словенија.

За повеќе детали како и за опис на процесот на аплицирање посетете ја објавата посветена на оваа иницијатива. 

Ocjenite kvalitet članka