Дизајн против Корона

06.05.2020. / 21:44
Дизајн против Корона
Дизајн против Корона
Дизајн против Корона

Со цел давање на колку што е можно подобра помош во време на пандемија, USAID BMAP ангажираше тим со кој сакаме да ви дадеме поддршка. Во рамките на работата на дизајнерскиот тим креиравме визуелни елементи и ви ги нудиме на користење во лиценцата Creative Commons.

Дизајнерскиот тим Ана Лукенда, Ламија Херенда и Елдин Херенда креираа прирачник за визуелни константи кој се состои од кратки упатства и стандарди за употреба за печатот, веб, социјалните медиуми и видео формати.

Покрај книгата на стандарди ви нудиме и едитабилни шаблони во PDF формат кои можете да ги преземете и отворите во било кој софтвер за графички дизајн.

Пакет за социјалните медиуми, фото и видео

Пакет за инфографика

Исто така ви нудиме и категоризирана збирка на икони кои дизајнерите/ките ги развија во една од достапните бои.

Пакет на икони

Сиот овој материјал е достапен во лиценцата Creative Commons  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Creative Commons licenca
Делото Дизајн против Корона (Design Against Corona), чии автори се Ана Лукенда, Ламија Херенда и Елдин Херенда, е отстапено под лиценца  Creative Commons Именување-Некомерцијално-Споделувај под исти услови 4.0 меѓународна.
Базирано е врз делото кое се наоѓа на  https://balkansmedia.org/iskustva/design-against-corona.
Дозволите кои ги надминуваат рамките на оваа лиценца можеби се достапни на https://balkansmedia.org.

Ocijenite kvalitet članka