Клинички тестирање на вакцини (media pack)

21.04.2020. / 14:57

Почитувани колешки и колеги,
Во настојување да им понудиме поддршка на медиумите на Балканот во подготвување на содржини за КОВИД-19 и борбата против моменталната инфодемија го произведовме овој мултимедијален пакет за клиничко тестирање на вакцината и зошто тоа трае долго. Целата содржина можете слободно да ја преземате од нашата страница и да ја користите со обврска за наведување на изворот и авторите/ките.

Автор на текстот: Имер Муховиќ
Дизајн и видео: Ламија Херенда, Елдин Херенда и Ана Лукенда
Превод на албански јазик: Ќерим Ондози
Превод на македонски јазик: Александар Стојчев

Се надеваме дека оваа содржина ќе ви биде од корист

Клинички тестирање на вакцини: Зошто е потребно долго време за да се развие вакцина?

ВИДЕО (download)

SOCIAL MEDIA PACK

INFOGRAFIKE (download)

Ocijenite kvalitet članka