Портрети

TOMÁŠ BELLA: Трансформација на онлајн медиумите – дигиталната претплата како модел на иднината

16.05.2024. / 08:33
omáš Bella, ко-основач и веб директор на Denník N, дава увид во клучните фактори кои придонесоа за успехот на неговиот медиум во изградбата на големата база на претплатници.
Private
Public

Џана Брканиќ: Филмот е моќна алатка како во уметноста така и во новинарството

22.06.2023. / 12:28
Разговаравме со новинарката и заменик-уредничката на медиумот Detektor.ba, Џана Брканиќ, за тоа како документарниот филм ја раскажува новинарската приказна
Private
Public

Women* Write the Balkans: Платформа без правила, мејнстрим медиумска логика и профитабилност 

07.03.2023. / 08:17
Важноста на ваквите платформи за изразување и за истражување кои излегуваат од рамките на мејнстрим новинарството значи давање на простор на гласовите кои често остануваат во позадина.
Private
Public

Нашите хероини: Јелена Васиќ

31.03.2022. / 09:09
Јелена Васиќ (31) е проект менаџерка во српскиот истражувачки портал KRIK. Таа претходно работела како истражувач за меѓународната истражувачка новинарска мрежа Organized Crime and Corruption Reporting Project - OCCRP.
Private
Public
Subscribe to Портрети