иновации

Како новинарите/ките можат да станат независни претприемачи

12.05.2023. / 08:48
Никогаш не било поедноставно и подастапно за новинар/ка да влезе во претприемништво и да започне нешто сопствено.
Private
Public

Help me статии: нов пристап за привлекување на посетители

14.07.2023. / 13:37
Целта на help me статиите е посилно поврзување со публиката, што ќе создаде поголем ангажман и ќе влијае на довербата во медиумскиот бренд.
Private
Public

Етиката на мемот што се објавува во медиумите

13.01.2023. / 08:44
Користењето на мемови има и свои позитивни страни. Но пред користењето на мемовите како медиумска содржина треба да знаеме кои страни можат да бидат негативни и неетички.
Private
Public

Може ли мемот да биде новинарство? Овие приказни го даваат одговорот

06.01.2023. / 08:49
Мемовите се слики, обично со хумор, дизајнирани за брзо ширење на пораката преку каналите на социјалните медиуми.
Private
Public

Агилниот менаџмент во новинарството

31.10.2022. / 09:51
Денес зборуваме нешто повеќе за начинот на кој Agile се применува во новинарството, за предностите од неговата употреба, за принципите на агилниот менаџмент и за Scrum методологијата во новинарството.
Private
Public

Што е агилен менаџмент и како тој може да им биде корисен на медиумските редакции?

20.10.2022. / 09:24
Agile значи начин на организирање кој се фокусира на флексибилност. Ако се земе во предвид брзината на промените што се случуваат во сите индустрии, па така и во новинарската, флексибилноста станува неодложна потреба.
Private
Public

Нови промени во Canva: Отстранете ја позадината во видеозаписот  

03.10.2022. / 08:11
Некои од промените за кои зборуваа на конференцијата се новите Canva Docs, Canva Websites, Canva Whiteboards, иновативните презентации, како и можеби најинтересниот дел за новинарите/ките, новите алатки за уредување на видеозаписите.
Private
Public

Ова се најновите медиуми кои даваат чувство на креативна, уредувачка и финансиска слобода во новинарството

30.09.2022. / 11:10
Ако имате лојална публика на која ѝ се допаѓа како вие ги создавате информациите, вашиот стил на комуникација и на пишување, тогаш новинарот/ката не зависи од медиумот во кој објавува.
Private
Public

Кога новинарскиот стенд-ап го подига квалитетот на приказната, кога е професионално промашување

09.09.2022. / 10:00
Лицето кое со неговиот глас ќе ја пренесе информацијата го прави стенд-апот во новинарството и може да помогне да му/и се обезбеди веродостојност на репортерот/ката и да се изгради однос со гледачите.
Private
Public
Subscribe to иновации