Соработка

За респираторите интензивно се зборува во изминатите неколку месеци, откако почна глобалната пандемија предизвикана од вирусот КОВИД-19. Помамата на државите и здравствените системи по истите е споредлива со војните за брашно во супермаркетите, но пошироката јавност нема добиено премногу прилики да дознае што се респираторите и како воопшто тие работат. Прочитајте повеќе
Со цел давање на помош на медиумските партнери во време на пандемијата на КОВИД-19 нашиот тим подготви уште еден медиумски пакет на темата респиратори, а кој се обидува да даде одговор на сите важни прашања поврзани со овој важен медицински уред. Прочитајте повеќе
Со цел давање на колку што е можно подобра помош во време на пандемија, USAID BMAP ангажираше тим со кој сакаме да ви дадеме поддршка. Во рамките на работата на дизајнерскиот тим креиравме визуелни елементи и ви ги нудиме на користење во лиценцата Creative Commons. Прочитајте повеќе

Во настојување да ви дадеме колку што е можно повеќе поддршка во дизајнот на вашите постови за социјалните медиуми го креиравме овој сет на шаблони кои можете да ги користите во Canva.com и така да го забрзате процесот на објавување на вашите статии поврзани со пандемиј

Прочитајте повеќе
Во настојување да им понудиме поддршка на медиумите на Балканот во подготвување на содржини за КОВИД-19 и борбата против моменталната инфодемија го произведовме овој мултимедијален пакет за клиничко тестирање на вакцината и зошто тоа трае долго. Прочитајте повеќе
Клиничко тестирање на вакцини се однесува на процесот за испитување на безбедноста и ефикасноста на вакцината пред да се пушти во употреба. Кандидатските вакцини се идентификуваат со процесот на „screening“, каде со истражување на молекуларната структура на вирусот се прави сет на антигени, молекули за кои се врзуваат антитела и предизвикуваат имуна реакција која помага во одбрана против вирусот. Прочитајте повеќе