Соработка: Priče

За респираторите интензивно се зборува во изминатите неколку месеци, откако почна глобалната пандемија предизвикана од вирусот КОВИД-19. Помамата на државите и здравствените системи по истите е споредлива со војните за брашно во супермаркетите, но пошироката јавност нема добиено премногу прилики да дознае што се респираторите и како воопшто тие работат. Pročitaj više
Со цел давање на помош на медиумските партнери во време на пандемијата на КОВИД-19 нашиот тим подготви уште еден медиумски пакет на темата респиратори, а кој се обидува да даде одговор на сите важни прашања поврзани со овој важен медицински уред. Pročitaj više

Во настојување да ви дадеме колку што е можно повеќе поддршка во дизајнот на вашите постови за социјалните медиуми го креиравме овој сет на шаблони кои можете да ги користите во Canva.com и така да го забрзате процесот на објавување на вашите статии поврзани со пандемиј

Pročitaj više
Во настојување да им понудиме поддршка на медиумите на Балканот во подготвување на содржини за КОВИД-19 и борбата против моменталната инфодемија го произведовме овој мултимедијален пакет за клиничко тестирање на вакцината и зошто тоа трае долго. Pročitaj više
Клиничко тестирање на вакцини се однесува на процесот за испитување на безбедноста и ефикасноста на вакцината пред да се пушти во употреба. Кандидатските вакцини се идентификуваат со процесот на „screening“, каде со истражување на молекуларната структура на вирусот се прави сет на антигени, молекули за кои се врзуваат антитела и предизвикуваат имуна реакција која помага во одбрана против вирусот. Pročitaj više