istraživanje

Истражувањето покажа дека хибридниот начин на работа се користи веќе две години во редакциите

30.11.2021. / 09:15
Според неодамнешното истражување на Reuters Институтот за проучување на новинарството повеќето од анкетираните медиуми во текот на 2021 година користеле хибриден начин на работа, дури 79% од нив.
Private
Public

Што е тоа OSINT пристап во новинарското истражување

16.11.2021. / 07:55
OSINT е кратенка за разузнавачки информации од отворени извори (Open-Source Intelligence Tools), што се однесува на сите информации кои легално можат да се соберат од бесплатните јавни извори за поединецот/ката или за организацијата.
Private
Public
Subscribe to istraživanje