strip novinarstvo

Стрип новинарство: Вистината нацртана во серија слики

31.12.2021. / 11:22

Поминаа точно 20 години од објавувањето на првиот графички роман Палестина.

Овој роман го документираше животот на окупираните територии, а објавен е како серија на стрипови. Потоа и како еден наградуван том што ја отвори вратата за нов вид на известување.

Private
Public
Subscribe to strip novinarstvo