Innovation Lab

Завршен третиот Media Innovation Lab: Дата новинарство, апликации и вклучување на публиката

04.12.2020. / 20:37
Сите шест проекти кои се натпреваруваа направија одлична работа во развивањето на своите идеи, а петчленото жири одлучи на овогодинешниот USAID BMAP Media Innovation Lab поддршката да ја добијат следните три проекти.
Private
Public

Media Innovation Lab: За етичките иновации, апликации и дата визуелизацијата

02.12.2020. / 07:48
Во текот на првиот ден од Media Innovation Lab учесниците/чките имаа можност да присуствуваат на предавањата кои имаа за цел да им дадат нови и иновативни перспективи за темата на MIL, а кои можат да им бидат корисни за развивање на нивните идеи.
Private
Public

Media Innovation Lab: Инспирација од минатогодишните победници/чки

03.11.2020. / 13:22
Овогодинешниот Media Innovation Lab ќе биде одржан онлајн од 1 до 4 декември, а во текот на четири дена работа врз пет одбрани проекти тие ќе имаат прилика интензивно да ја развиваат својата идеја за иновативни проекти под раководство на врвни регионални ментори.
Private
Public

Подкастот и податоците како иновативни дигитални содржини

07.11.2019. / 12:13
На овогодинешниот Media Innovation Lab финансиската поддршка на USAID BMAP ја добија следните идеи: SisterAnalyst, Белградско отворено училишт, Види Вака платформата.
Private
Public

Започна вторaта по ред лабораторија за иновации во медиумите - Media Innovation Lab: Ден за инспирација

01.11.2019. / 13:51
Jučer je u Skopju počela druga po redu godišnja konferencija USAID BMAP Media Innovation Lab, koja nudi kreativne i inovativne sadržaje za medijske profesionalce/ke, dizajnere/ke i sve osobe koje žele da budu u toku sa novim medijima, te izazovima i promjenama koje oni donose.
Private
Public

Интервју: Апликација за давање вештини за етичка писменост во медиумите

16.12.2020. / 17:06
Action for Democratic Society од Косово сака да воспостави алатка за проверка на факти и вистинитоста на статиите поврзани со Ковид-19. Преку оваа поставка планираат по случаен избор да одберат 5 статии дневно кои ќе им бидат достапни на корисниците за проценка.
Private
Public

Интервју: Напредна визуелизација на статистичките податоци во служба на дата новинарството

15.12.2020. / 09:01
Ермин Сочо од Босна и Херцеговина, заедно со својот тим сака да креира онлајн платформа со напредна визуелизација на податоците користејќи се со дата новинарство.
Private
Public

Media Innovation Lab: Мултидисциплинарен пристап кон етичко известување

03.12.2020. / 10:17
Media Innovation Lab (MIL) на тој начин им дава на сите учесници/чки платформа на која можат на единствен начин да им пристапуваат на своите идеи и со помош на ментори/ки да ги унапредат своите идеи. Токму по тој повод разговаравме со овогодинешните ментори за тоа како тие го доживуваат MIL, и на кој начин можат да придонесат за овогодинешните тимови.
Private
Public
Subscribe to Innovation Lab