Media Forum

Media Viability Accelerator-от помага за финасиската одржливост на медиумите

04.09.2023. / 09:16
За време на овогодинешниот BMAP Forward медиумски форум на USAID, Jason Lambert, виш директор за медиумско работење во Internews, подетално зборуваше за Акцелераторот за медиумска одржливост и за неговата корисност за медиумските организации.

Слободата на говорот е под закана во регионот на Западен Балкан

31.08.2023. / 11:24
Во саботата, на 26.08.2023 година стапија на сила измените на Кривичниот законик на РС, со кои во овој бх. ентитет се криминализира клеветата.

Ванда Кучера: Седум трендови во комуникацијата со брендовите и со публиката

30.08.2023. / 10:21
Ванда ве води низ седум трендови на кои ќе треба да се фокусирате при комуникацијата со брендовите но и со публиката.

Ванда Кучера за малите медиуми и рекламната индустрија

24.08.2023. / 13:40
За време на овогодинешниот годишен медиумски форум на USAID BMAP FORWARD 2023, Ванда Кучера, експертка за маркетинг и за рекламирање, зборуваше за новите модели на монетизација на медиумите и рекламната индустрија.

УСАИД BMAP Forward Годишен медиумски форум: Гледање напред во време на дисрупција 

17.05.2023. / 08:21
Повеќе од 100 медиумски професионалци/ки од Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора, Северна Македонија и Србија, се собраа на годишниот медиумски форум на УСАИД BMAP Forward 2023 во Сараево.
Subscribe to Media Forum