alati

Што е RSS или како да ја имате целата содржина што ве интересира на едно место?

09.12.2019. / 09:15
Замислете дека следите 10 или преку 100 различни страници. Колку време ви треба за да ја отворите секоја и да ја прегледате новата содржина? Колку пати сте кликнале врз некоја страница и немало нова содржина?
Private
Public

RacontR: Софтвер за создавање на раскажувачки приказни

24.03.2021. / 14:35
Денес ви го претставуваме RacontR, софтверот за креирање на раскажувачка содржина користејќи се со аудио, видео, фотографии, анимации, која е дел од ризницата на алатки на Hackastory.
Private
Public

Exposure: Апликација за работа со фотографии

15.03.2021. / 10:51
Долгогодишниот произведувач на додатоците за Photoshop, Exposure Software (порано Alien Skin) со новите надргадби сега ја нуди Exposure X6, целосна и засебна апликација за работа со фотографии, слична со најпопуларната Lightroom.
Private
Public

Trello: апликација за редакциска организација и следење

10.03.2021. / 14:27
Trello е одлична организациска алатка која може да биде мошне корисен додаток во вашата секојдневна работа, со кој вашите колеги/шки во редакцијата можат едноставно да ги следат новите задачи (таскови), да ставаат кој за што е задолжен, во која е фаза како и роковите за извршување на своите обврски.
Private
Public

Платформата Slack ја олеснува редакциската работа

01.03.2021. / 07:00
Со Slack новинарите/ките во редакциите можат поефикасно да соработуваат, да ги поврзат сите свои софтверски алатки и услуги и да ги имаат сите информации на една платформа.
Private
Public

Snappa: обработка на слики без графичко искуство

15.02.2021. / 10:16
Со помош на соодветен софтвер за графички дизајн можете да ја подобрите видливоста на својот бренд, ефикасно да комуницирате со публиката, како и да го зголемите ангажманот на вашиот бренд со графики на социјалните мрежи.
Private
Public

Програми за управување со социјалните медиуми: Преку нив можете да следите сé

08.02.2021. / 09:50
Ако барате сé во една маркетиншка платформа за социјалните медиуми за да управувате со сите свои социјални медиуми, тогаш треба да ги испробате овие софтвери за маркетинг на социјалните мрежи.
Private
Public

Hackastory: подучување на програмерите и новинарите како да соработуваат

18.01.2021. / 11:24
Интернетот е моќно средство во рацете на новинарите. За новинарите/ките е пресудно да останат влијателни во оваа дигитална ера.
Private
Public
Subscribe to alati