Priče

КОВИД19 Шаблони за дизајн во Canva системот

04.05.2020. / 12:07

Во настојување да ви дадеме колку што е можно повеќе поддршка во дизајнот на вашите постови за социјалните медиуми го креиравме овој сет на шаблони кои можете да ги користите во Canva.com и така да го забрзате процесот на објавување на вашите статии поврзани со пандемиј

ШТО СЕ РЕСПИРАТОРИТЕ И КАКО ТИЕ РАБОТАТ?

12.05.2020. / 13:14
За респираторите интензивно се зборува во изминатите неколку месеци, откако почна глобалната пандемија предизвикана од вирусот КОВИД-19. Помамата на државите и здравствените системи по истите е споредлива со војните за брашно во супермаркетите, но пошироката јавност нема добиено премногу прилики да дознае што се респираторите и како воопшто тие работат.

Што се респираторите? (медиумски пакет)

12.05.2020. / 12:16
Со цел давање на помош на медиумските партнери во време на пандемијата на КОВИД-19 нашиот тим подготви уште еден медиумски пакет на темата респиратори, а кој се обидува да даде одговор на сите важни прашања поврзани со овој важен медицински уред.

Клинички тестирање на вакцини (media pack)

21.04.2020. / 14:57
Во настојување да им понудиме поддршка на медиумите на Балканот во подготвување на содржини за КОВИД-19 и борбата против моменталната инфодемија го произведовме овој мултимедијален пакет за клиничко тестирање на вакцината и зошто тоа трае долго.

Клинички тестирање на вакцини: Зошто е потребно долго време за да се развие вакцина?

21.04.2020. / 13:54
Клиничко тестирање на вакцини се однесува на процесот за испитување на безбедноста и ефикасноста на вакцината пред да се пушти во употреба. Кандидатските вакцини се идентификуваат со процесот на „screening“, каде со истражување на молекуларната структура на вирусот се прави сет на антигени, молекули за кои се врзуваат антитела и предизвикуваат имуна реакција која помага во одбрана против вирусот.
Subscribe to Priče