Дата новинарството: Bизуелизација на податоците (6/10)

03.12.2019. / 14:16
Автор/ка
Share
Grafikoni
Grafikoni

Зошто ни требаат графиконите? Со графиконот можете многу брзо да ги резимирате тие податоци и по графички пат да ги претставите, така за да ја пренесете вашата приказна, а истовремено да не ги губите читателите со долгиот текст. Kои сѐ графикони ни се достапни и за што тие се користат. Погледнете повеќе во видеото.

Ocijenite kvalitet članka