Дата новинарството: Геокодирање преку Google Sheets (9/10)

25.12.2019. / 09:27
Автор/ка
Share
maps
maps

Што ако сакаме да мапираме некои помали подрачја, некои специфични точки на картата, да речеме одделните градови или некои други географски коти за кои немаме  веќе впишани називи, за тоа ни се потребни точната лонгитуда и латитуда на локациите што ги мапираме. Погледнете како функционира геокодирањето преку Google Sheets.

Ocijenite kvalitet članka
Предложете нова тема