Дата новинарството: Pабота со PDF документите (10/10)

08.01.2020. / 09:35

Постои голем број на дигитални формати за работа со документи, од кои PDF е еден од најраспространетите. Наспроти својата популарност PDF страда од бројни недостатоци кои ја отежнуваат работата со него. Пред сѐ тоа што не е едноставен формат за вчитување преку некоја програма. ИТ заедницата одамна е свесна за овие проблеми, и во меѓувреме се креирани бројни алатки за вакви задачи, за претворање на PDF во некои компјутерски читливи формати. Првиот се состои од извлекување на табела од PDF а вториот од претворање на скениран PDF во текстуален документ. Bидете го целосниот туторијал .

Ocijenite kvalitet članka