Многу лица на модерното раскажување приказни: Како да креирате ангажирање на содржини?

25.04.2019. / 09:16
Share
Feda Kulenovic i Cristina Mari
Feđa Kulenović i Cristina Mari
Feda Kulenovic i Cristina Mari

Кристина Мари и Феѓа Куленовиќ во овој Мастер Клас, низ разговор и разни примери од практиката, нѐ водат низ мултимедиумскиот начин на презентација на вестите, информациите, новостите од балканските медиуми.  Видеото, инфографиката и другите мултимедиумски содржини се она врз што се базира денешното раскажување на приказни, односно претставување на длабински информации. Заедничка, тимска работа на новинарите, продуцентите, дизајнерите е неопходна за една таква информација, „питка“ и привлечна за пошироката публика и притоа пополнета со сите релевантни податоци, да ја здогледа светлината на денот.

Ocijenite kvalitet članka