Këshilla dhe paisje të dobishme

Eseja fotografike është rrëfimi i një storieje përmes fotografive, me dozë të madhe veçantie. Pročitaj više
Para disa ditësh u zbulua cënueshmëria e re e telefonave android e cila ka prekur me miliona përdorues në mbarë botën. Pročitaj više
Sot po ju paraqesim një përpunues të videove të quajtur Clipchamps. Pročitaj više
Shkathtësitë e analizës së të dhënave mund të përcaktojnë në masë të madhe rrjedhën dhe tonin e raportimit, e fatkeqësisht shpesh mund të keqinterpretohen dhe të çojnë në përhapjen e informatave të rreme. Pročitaj više
Fotografitë në gazetari i ndajmë në shumë kategori. Secila fotografi, pavarësisht kategorisë së cilës i takon, është e dobishme dhe e rëndësishme në gazetari sepse ka për qëllim "të informojë vizualisht shoqërinë rreth temës për të cilën raportohet". Pročitaj više
Nëse nuk i bëni përditësimet e propozuara, llogaria juaj do të ndryshohet dhe nuk do të keni qasje në mesazhet tuaja. Aplikacioni do t'ju njoftojë se keni pranuar mesazh të ri por nuk do të jeni në gjendje ta lexoni ose t'i përgjigjeni. Pročitaj više
Me opsionet e reja, siç është Reels në Instagram, mediat fitojnë më shumë mundësi që këtë format ta shfrytëzojnë dhe të plasojnë përmbajtjen e tyre në mënyra inovative të cilat do të tërheq publik më të ri. Pročitaj više
Ekzistojnë vegla të ndryshme që mund të përdorni për të xhiruar ekranin, por shumë prej tyre nuk kanë efekte shtesë, dhe ju do të jeni të detyruar t'i shtoni ato në postproduksion, për të cilat do t'ju duhen njohuri shtesë për të punuar me programe të tilla. Pročitaj više
Kjo datë shërben si rast për të informuar më tej qytetarët lidhur me shkeljet e lirisë së mediave, censurën ndaj së cilës ata i ekspozohen, kërcënimet, ngacmimet, sulmet dhe madje edhe vrasjet e gazetarëve në krejt botën. Pročitaj više
Epoka kur tekstet nga versionet e shtypura vetëm kopjoheshin dhe publikoheshin në web moti ka marrë fund. Pročitaj više
Vegla Dangerzone është program i thjeshtë i cili i mundëson secilit të sanitarizojë dokumentet e pasigurta, duke neutralizuar çfarëdo skripte malicioze apo datotekat e tjera të këqija që mund të bartin emailat. Pročitaj više
Së fundmi Kamua ka nxjerrë një vegël të re për kompresimin e videove me emrin Tinyvid. Tinyvid është vegël pa pagesë e cila mund t'ju ndihmojë të zgjidhni problemet e zvogëlimit të madhësisë së datotekës së videove. Pročitaj više
Kur flasim për përdorimin e GIF-ëve në media, ata ende nuk shfrytëzohen sa duhet si potencial i cili në masë të madhe mund të pasurojë storie mediale. Pročitaj više
Përkufizimi i fjalorit Merriam-Webster thotë se clickbait është "diçka (si titull) e menduar për të nxitur lexuesit të klikojnë hiperlinkun, sidomos kur linku të çon në përmbajtje me vlerë ose interes të dyshimtë". Pročitaj više
Dje është mbajtur edicioni i tretë i PointTalks me temën: "Komuniteti për vërtetimin e fakteve: Ku jemi dhe çka sjell e nesërmja?" i organizuar nga Zašto ne. Pročitaj više