Udhëzuesit

Sot po ju sjellim një tutorial të shkurtër se si të krijoni një hartë interaktive, e cila do të përmbajë fotografi, video, përshkrime dhe e cila në mënyrë vizualisht tërheqëse do ta çojë çdo shikues nëpër këtë udhëtim. Pročitaj više
Titrimi i videove është karakteristikë e rëndësishme për çdo video. Titrimi i mirë ka shumë përparësi. Pročitaj više
Ekzistojnë disa opsione për të shtuar titra: bartja paraprake e fajlit të shkruar, përdorimi i sinkronizimit automatik, shkrimi me dorë apo përdorimi i përkthimit automatik. Pročitaj više
Ekzistojnë shumë mënyra për krijimin e formularëve të tillë, e sot në tutorialin tonë po ju paraqesim formularët e Google-it. Google forms janë falas, të thjeshta për krijimin e anketave, ndërsa për shpërndarjen e tyre, ato mund t'i dërgoni me email, me link, apo t'i ngjitni në uebfaqen tuaj që lexuesit tuaj të mund t'i plotësojnë anketat drejtpërdrejt. Pročitaj više
Sapo keni hyrë në ujërat e gazetarisë? A e keni pyetur ndonjëherë veten se si të siguroni informata për lajmin tuaj dhe kush mund të jetë burimi juaj? Pročitaj više
Ndryshimi më i spikatur për të gjithë data gazetarët të cilët përpiqen t'i paraqesin të dhënat në mënyrë të drejtpërdrejtë – qoftë nëse bëhet fjalë për të dhënat zgjedhore qoftë për ato rreth pandemisë – janë vizualizimet e gjalla. Pročitaj više
Se si pandemia ka ndikuar në punësim në Ballkanin Perëndimor, dhe se si gazetarët mund t'i kërkojnë të dhënat ekzistuese dhe t'i analizojnë ato, ju tregon Imer Muhović në këtë video tutorial. Pročitaj više
Për të ditur se si interneti ndikon në privatësinë dhe sigurinë tuaj, se ku janë rreziqet dhe si të mbroheni prej tyre, së pari duhet të dini se ç'lloj mjedisi i ekspozoheni dhe përse të mbroheni. Pročitaj više
Në tutorialin tonë të ri mësoni se si të punoni me Canva dhe si ta prezentoni tekstin tuaj me infografikë apo me ndonjë format tjetër Pročitaj više
Duke qenë se pandemia e koronavirusit është lajmi kryesor në media dhe meqë kështu do të jetë edhe për një kohë, mendoj se është kohë e përshtatshme t'i prekim disa detaje sa i përket përhapjes së kësaj pandemie. Pročitaj više
Produkti që sot po ju paraqesim është avancim i mundësive të Google Earth që quhet Google Earth Studio.  Pročitaj više
StoryMapJS është vegël falas që mund t'ju ndihmojë të tregoni dhe konsolidoni storiet tuaja në internet përmes lokacioneve gjeografike që bëjnë bashkë një gamë të ngjarjeve ose temave të ndërlidhura. Pročitaj više
Google News Lab ka krijuar veglën Data GIF Maker për vizualizimin e shpejtë dhe të lehtë dhe për animacione të të dhënave që mund t'i realizoni në formatin GIF. Pročitaj više
Në vazhdim do t'ju tregojmë në hollësi se si mund ta aktivizoni autentifikimin e dyfishtë në Google, Facebook dhe Instagram. Pročitaj više
Në tekstin e sotëm ju ofrojmë një pasqyrë të dhjetë episodeve të serialit për data gazetarinë të cilin keni pasur mundësinë ta nidqni nga tetori i vitit të shkuar e deri më sot.  Nëpër video tutoriale me nëntema të ndryshme brenda data gazetarisë na ka udhëhequr Imer Muhović. Pročitaj više