Data gazetaria: Çka na tregojnë të dhënat e (pa)punësimit të shkaktuar nga pandemia COVID-19

24.06.2020. / 09:41

Me ardhjen e pandemisë së shkaktuar nga koronavirusi, papunësia në mbarë rajonit pati një rritje të papritur. Se si pandemia ka ndikuar në punësim në Ballkanin Perëndimor, dhe se si gazetarët mund t'i kërkojnë të dhënat ekzistuese dhe t'i analizojnë ato, ju tregon Imer Muhović në këtë video tutorial.

Në fillim të këtij viti kemi finalizuar dhjetë episode të video tutorialeve mbi data gazetarinë ku Imeri në detaje ka treguar se si të merremi me data gazetarinë, çfarë veglash dhe metodash të përdorim, si t'i pastrojmë të dhënat, si t'i analizojmë e t'i paraqesim ato në mënyrë vizuale.

Në këtë video, Imeri me shembuj konkretë që lidhen me të dhënat për (pa)punësimin ju tregon se si duket kjo në pratikë.

Vlerësoni cilësinë e artikullit